Schuilt in jou de nieuwe Candy Dulfer? Of wellicht een Charlie Parker? Vanaf september 2017 biedt Do Re Music ook saxofoonles voor kinderen en volwassenen.

Vanaf 6 jaar kun je saxofoon leren spelen. Als je al blokfluit hebt gespeeld, is de overgang wat eenvoudiger. Je kunt dan al noten lezen, en veel grepen zijn op de saxofoon hetzelfde. Echter kun je natuurlijk ook saxofoon leren als je nooit eerder een instrument hebt bespeeld. In beide gevallen geldt dat je eerst moet leren om geluid uit het instrument te krijgen. Een saxofoon is een houtblaas instrument. Op het mondstuk bevestigen we een riet. Dit rietje moet gaan trillen om geluid te maken. Met de juiste begeleiding lukt dit iedereen!

Bij saxofoonles leer je aan de hand van de methode Horen, Lezen & Spelen de basis op het instrument. Hierbij hoort notenleer, hoe je saxofoon werkt en hoe je de mooiste klank kunt maken. Ook worden er oefeningen gedaan om te leren improviseren. Vanaf de eerste les spelen we met een CD mee. Hierdoor wordt het maatgevoel gestimuleerd, maar het is ook vooral leuk! Als je wat verder gevorderd bent kunnen we kijken welke stijl jou het beste ligt; klassieke of lichte muziek? Of natuurlijk allebei! Met een saxofoon kun je alle kanten op.

De saxofoonlessen worden gegeven door Lieke, afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam als Docent Muziek.

Kun jij niet wachten om te leren hoe je zelf mooie melodieën met een prachtig geluid uit een saxofoon krijgt? Meld je dan nu aan via ons online inschrijfformulier.

  • Voor leerlingen vanaf 6 jaar
  • Dag en tijdstip van de les zijn in onderling overleg
  • Kosten 118 nafl per maand
  • Wekelijks 30 minuten les
  • Leslocatie bij Kura di Arte in Pietermaai
Saxophone2-930x350-930x350