Bent u als school, naschoolse opvang of kinderdagverblijf op zoek naar een leuke en leerzame muzikale activiteit? Wij bieden muzieklessen op locatie en bij Kura di Arte voor leerlingen van alle leeftijden.

Scholen

Vanuit onze muziekschool bieden wij workshops muziek en bandcoaching aan voor scholen. Deze workshops zijn inzetbaar om kennis te maken met verschillende aspecten binnen muziek, om samen te leren werken en spelen, of om te werken naar bijvoorbeeld een eindpresentatie of optreden. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een eenmalige workshop, een lessenserie of een wekelijkse muziekles
  • Les op locatie of bij Pietermaai Art Space
  • Verschillende vormen mogelijk:

Bandcoaching
Bij de workshop bandcoaching ga je in 1,5 uur tijd met je groep (4 tot 12 leerlingen) een nummer instuderen. Kinderen die al een instrument bespelen krijgen hier de kans om hun vaardigheden in een groep in te zetten. Aan leerlingen die nog geen instrument bespelen wordt snel de basis van een instrument aangeleerd zodat de hele groep samen kan spelen. Gericht op muzikale vaardigheden en samenspel.

Basisvorming muziek voor de basisschool
In deze les komen alle aspecten van muziek spelenderwijs aan bod. We zingen, maken muziek, luisteren naar muziek, bewegen op muziek en maken zelfs al kennis met muzieknotatie, dit allemaal vanuit de eigen belevingswereld. Fantasie en ruimte staan centraal.

Groepslessen zang
Bij de groepslessen zang ontdek je wat er allemaal mogelijk is met je stem en krijg je tips over een goede zangtechniek, ademhaling, volume en bereik. Je leert hoe je je stem in een groep gebruikt en we gaan aan de slag met zingen in canon en tweestemmige harmonie.

Invulling van de les naar uw wensen
Heeft u een ander muzikaal idee over de invulling van de workshop? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Deze workshops zijn geschikt voor alle leerlingen in het basis-, middelbare-, reguliere en speciaal onderwijs. Voor instrumenten en materiaal wordt gezorgd, kinderen hoeven nog geen instrument te kunnen bespelen. Neem voor meer informatie of een offerte contact op via info@do-re-music.com

Kinderdagverblijf / naschoolse opvang

Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Zo heeft het zingen en luisteren van liedjes een positief effect op de taalspraak ontwikkeling en de ontwikkeling van de zangstem. Door het spelen van verschillende instrumentjes en het klappen/lopen in de maat, wordt de motorische en muzikale ontwikkeling gestimuleerd. Samen muziek maken draagt bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling. En het is natuurlijk ook gewoon heel erg plezierig!  Voor kinderen vanaf 2 jaar bieden wij muziekles op locatie in verschillende vormen:

  • Een wekelijkse muziekles
  • Een eenmalige workshop
  • Een lessenreeks

Tijdens deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met alle verschillende aspecten van muziek. We bewegen op muziek, zingen liedjes, luisteren naar muziek, spelen met de instrumentjes en beleven muziek.
Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden via info@do-re-music.com.

16730237_951772758271268_3379432140683986617_n